Om oss

Vi vill kunna se våra barn i ögonen och säga

att vi gjorde allt vi kunde och engagerade oss

för att bidra till att klimatet inte skulle blir för varmt

att det inte spreds en massa plast i skogar, sjöar och hav,

att bina skulle överleva, att människor skulle uppleva

att livet var njutbart.

 

För 20 år sedan kom vi till Sörby och föll genast för skönheten i både naturen och landskapet samt för möjligheterna som vi såg att leva ekologiskt och hållbart i praktiken med stor självförsörjning. I den här unika miljön har vi skapat en mötesplats för retreat, återhämtning, inspiration och personlig utveckling. En plats där det är tillåtet att stanna upp, bli hörd, lyssna inåt och komma i kontakt med sig själv och andra.

 

Att leva hållbart i praktiken är en ständig balansgång och en process utan färdiga lösningar. Hållbar utveckling som omfattar sociala, ekologiska och ekonomiska aspekter bygger på en helhetssyn. Den röda tråden är att leva gott nu utan bekostnad av den ekologiska balansen och kommande generationer. 

 

Vårt bidrag har varit att miljödiplomera och driva en retreat- och kursgård  som är helt fossilbränslefri, med sol, vind, ved som energikälla. Andelar i vindkraftverk som ger oss grön el. Urinseparerade toaletter och rotzonsdamm som minskar kväveläckade till havet. Byggnadsmaterial och färg som används är miljöklassat. Gårdens bilar drivs med biogas och den mat som köps in är, till största del, närodlad och ekologisk. Anläggning är en av de första premierade Slow Foodserveringarna i Halland med ett KRAV-certifierat kök där vi följer kap. 15 i KRAV´s föreskrifter.

 

2014 blev tilldelade Falkenbergs kommuns miljöpris. En ärofylld utmärkelse som också ger ett härligt erkännande för de värden som vi har i vår livskompass. 

Vi som finns på gården

Liselotte Abel

har haft verksamhetsansvar och utvecklingsnyfikenhet till det som idag är ett retreatcenter som erbjuder grön rehabilitering, retreat, personlig utveckling och kurs- och konferensverksamhet.

 

Liselotte har stor nytta av sina utbildningar till leg. psykoterapeut, aukt. gestaltterapeut, dipl. familjeterapeut, cert NVC tränare,  cert. coach i zen coachning och dipl. i Sorgbearbetning, i sitt dagliga arbete med människor på gården.

Vagn Abel

har under alla dessa år kombinerat jobbet som lärare med att ha ekonomi- och byggnadsansvaret på gården. Han har också sitt stora intresse i jordbruket med hästar, hundavel, biodling och fårskötsel.

 

Vagn har även ett stort politiskt samhällsintresse med olika uppdrag i föreningar. Han är en fantastisk basist i husbandet Josephine and The River Boys.

vagnabel@gmail.com

Chitra Abel

Medarbetare i familjeföretaget.  Jobbar med marknadsföringen för gården och håller kundkontakten, samtidigt som hon är på traniee för personlig utveckling, utbildar sig för tillfället till coach i zen coachning

abelchitra@gmail.com

Please reload