Mat & boende

Vi firar att vi 2014 blev tilldelade Falkenbergs kommuns miljöpris. En ärofylld utmärkelse som också ger ett härligt erkännande för de värden som vi har i vår livskompass. Vi firar att vår anläggning är miljödiplomerad och utsedda som en av de första premierade Slow Foodserveringarna i Halland. Vi är KRAV-certifierade och strävar efter att öka vår andel ekologiska produkter.

 
Boende

B&B på retreatcenter

Abels Bed&Breakfast är ett ekologiskt boende på en liten charmig 1800-tals gård  med många olika djur. Gården ligger i ett kulturhistoriskt och vackert landskap med många möjligheter till avkopplande promenader. Tillgång till växthus och rehabiliteringsträdgård.Det går också bra att förbeställa mat.

 

Klaras är ett, nyligen ombyggt, hus med 8 bäddar fördelade på fyra rum. Gemensam dusch och toalett. Tillgång till kök med kyl och frys. Pris från 400/pers

 

Toras är gårdens mangårdsbyggnad som har 10 bäddar fördelade på 4 rum. Gemensam dusch och toalett. Tillgång till kök med kyl och frys. Pris från 350/pers

Please reload

 

Vårt kök tillagar mat som gör gott för både kropp och miljö.
Därför är vi väldigt stolta över att vara Slow Foodpremierade vilket innebär att vi är en av tre anläggningar som lever upp till kriterierna om att erbjuda en rofylld miljö med mycket grön & vegetarisk mat baserad på lokala och hållbara råvaror.

 

Det är en fantastisk känsla att traska ut i grönsaksodlingarna och plocka sallad, tomat & gurka och några vackra krasseblommor för att förgylla frukostbuffén till våra nyvaknade gäster. I hönshuset har hönsen lämnat sina biddrag i form av små söta ägg som blir bäst om det får koka i 2 min.

Slow Foods ledmotiv är att närproducerad mat ska vara gott, rent och rättvist.
 

Att kunna njuta av vad de lokala mattraditioner har att erbjuda, bevara och sprida kunskap om mat som ger god livskvalitet.

Slow Food är en världsomspännande gräsrotsrörelse som arbetar för en modern, förnyad helhetssyn på matkulturen. I Sverige, liksom över hela världen, jobbar Slow Food för att skydda odlingslandskapet, försvara det hållbara jordbruket och stödja regional matproduktion.

Please reload

Restaurang
1/3

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.