- med Liselotte

Gör din egen bivaxsalva

Gör egen bivaxsalva

Har nog aldrig tvätta händerna så ofta, så länge och så omsorgsfullt som nu. Varenda Coronavirus ska spolas bort. Det som också spolas bort är hudens egen återfettning och händerna blir så torra. Speciellt nu på våren när det är mycket trädgårdsarbete med händerna i jorden. Jag har testat olika sorters krämer, salvor och oljor och det som hjälper bäst på mina torra nariga händer, är bivaxsalva. Lätt att göra själv och så fort den är slut så är det bara att göra ny. Min favoritdoft på handsalvan är lavendel, luktar fantastiskt och ger lite extra ro på kvällen.

Så här gör jag:

1. Börja med att ta fram en kastrull för att värma vattenbadet och en glasburk att gör salvan i.

2. Sätt på plattan och värm upp vattnet i kastrullen och placera glasburken i vattnet.

3. Häll 1 dl ekologisk rapsolja i glasburken, väg upp 24 g. bivax och lägg i oljan. Om du vill ha någon doft, så tillsätt extrakt av tex. lavendel eller ringblomma.

4. När bivaxen har smält så ta kastrullen från plattan.

5. Nu början det viktigaste momentet för att få en mjuk skön salva och det är att röra salvan tills den kallnat. Jag brukar klippa en liten gren, tjock som ett lillfinger, från något träd, som redskap. En ganska stillsam och skön stund att röra salvan tills den tjocknar.

Lycka till!


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.