- med Liselotte

Cellglas

April 22, 2020

 

Vi är i byggtagen. På gården där vi bor, kommer vi ge mer tid till självförsörjning och behöver bra och ändamålsenliga lokaler för mustning, slungning av honung och för att förädla våra trädgårdsprodukter. 

Som varje gång vi ska bygga, så kommer frågan om materialval upp. Vad som är det mest hållbara och det bästa att välja. Denna gång har vi blivit nyfikna på cellglas som isolering i golvet.

Cellglas är ett fantastisk lätt material, som mest består av luft. Vi tänker att lägga ett lager cellglas ovanpå väl packad makadam innan vi gjuter ett tunt lager betong som ytlager.

Cellglas består av återvunnet glasmaterial, har en hög livslängd och har många miljömässiga fördelar. När man använder cellglas som isolering så behöver inte använda armering i betonglagret, som är ytskiktet på golvet. Med cellglas som är ett väldigt hårt material med bra bärighet, behövs det inte heller lika tjockt betonglager. Så det blir mindre betonganvändning. Cellglas alstrar inga skadliga ämnen för människan, naturen eller atmosfären under tillverkning, användning eller deponering. Det innehåller inga fibrer eller miljöskadliga gaser, som freoner. Den enda miljömässiga nackdelen är den höga temperaturåtgången vid framställningen.

 

Så nu ser vi fram emot att för första gängen testa och se hur det blir i verkligheten.

Please reload

Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg

April 22, 2020

April 14, 2019

March 4, 2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.