- med Liselotte

Ställa om frekvens

March 4, 2019

 

Efter intensiva dagar med möten, medverkan på ”Passion för mat”-mässan i Göteborg och en härlig festkväll på, Företagarna i Falkenbergs, Awardparty, ställer jag om frekvensen. Efter inspirationen från möten och intryck från alla upplevelser, så är det idag en dag ihop med mig själv. Njuter av sällskap med P1, att städa i köken, röja upp, gör lite kombucha och fixa tvätt. Hänga i trädgården, klippa lite äppleträd, så lite mer frön inför årets odlingssäsong. Jag byter frekvens. Är i ett mellanrum, i ett andrum där själen kan bearbeta, smälta, känna efter och vila från nya intryck och ny inspiration. Skiftar från en intensiv hjärnfrekvens som legat på Gamma och Beta till mer Alfa och framförallt Theta. Naturen befinner sig hela tiden på en Thetafrekvens, en låg och vilsam frekvens, så när vi är ute, får vi gratishjälp att byta till en frekvens som ger vila och lugn.

 

I miljöpsykologin finns det studier som menar att det som är mest krävande för oss människor är att vara i de sociala flödena. Att vara i relation, i samtal och i bekräftande dialog, det tar på energin. Det är däremot mindre krävande att vara med djur, växter och framförallt vara med natur som har låg stimulanspåverkan. Sandstränder, klipphällar och kulturlandskap med historiska vingslag ger stillhet och själslig vila. 

 

Tid och rum för den inre friden och lugnet, att hitta sitt andrum ökar chansen att möta mig själv. Att tänka klart, avsluta och ge plats för nytt. Att göra en sak i taget och bara vara med mig själv. Detta är så viktigt för mig.

 

Andrum ser så olika ut för oss. En del vill vara i tystnad och stillhet, kanske meditera, andra gillar ett jaktpass, promenader eller att motionera. Jag trivs med att vara aktiv i mitt andrum. Att göra en sak i taget, göra det jag gör väl och grundligt med fokus på en sak i taget. Bara en uppgift i varje nu och koppla bort allt annat. Hitta andlighet i skogen, i naturen i trädgården. Detta är min form för att ställa om frekvensen och som känns väldigt skönt och bekvämt.

 

Vill ni läsa mer om frekvenser?

• https://utforskasinnet.se/hjarnvagor-delta-theta-alfa-och-gamma/

 

• http://www.eye1.se/mind_sidor/frekvenser.htm

 

Please reload

Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg

April 22, 2020

April 14, 2019

March 4, 2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.