- med Liselotte

Matdagar utan plast - vilken utmaning.

January 23, 2019

Idag var jag på kick off med Falkenbergs skafferi. Planering för kommande Matdagar och skafferibesök. Fantastiskt härligt upplägg med mycket tid för ”bikupor”och samtal kring olika delar i arbetet. Susanne Thorsson som håller ihop det här gänget gör ett helt underbart arbete. Med underifrånperspektiv och ödmjukhet får hon oss att trivas ihop, spinna loss i vår kreativitet och tillsammans sätta upp snitslarna för 2019. Hur vi kan göra spännande upplägg som lockar fler att upptäcka matglädje i alla dess former. Det som gjorde mig mest glad, förutom härliga samtal och möten med sköna entreprenörer, var den självklarhet som fanns i samtalen om att vi på våra framtida arrangemang ska hitta lösningar som utesluter platsanvändning. Kreativa samtal om hur man kan hyra ett glas för vinprovning, hitta komposterbara tallrikar och träbestick samt få en fungerande återvinning. Så fantastiskt härligt att känna en stark gemenskap för att Falkenbergs matdagar kan bli ännu mer hållbara. Inte bara lokal mat, ekologisk mat utan också mer plastfritt och där med fossilfritt eftersom platsen framställs av fossil olja. 

Spännande att se hur vi lyckas.

 

Vill ni läsa mer om Falkenbergs matdagar, klicka här

 

 

 

Please reload

Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg

April 22, 2020

April 14, 2019

March 4, 2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.