- med Liselotte

Två sortes duktighet

Under nyårsretreaten, vi hade på Sörby retreatcenter vid årsskiftet, så fylldes jag av en fantastisk tacksamhet. Tacksam över att jag under åren sökt mig till olika utbildningar. Stått ut med engelsk litteratur och kalla tågperronger i väntan påförsenade tåg. Stått ut med tuffa självinsikter i coachsamtal och kurser i personlig utveckling. Sen så har jag också spacklat, slipat, sågat och målat, grävt, rensat ogräs och kört skottkärra efter skottkärra med ogräs till komposten. Skördat hö, ensilage, mockat hästboxar, rensat hos hönsen och rödfärgat uthusen. Letat recept, testat och testat vad som blir god vegetarisk mat.

Den fantastiska tacksamhet som fyllde och fyller mig är att jag nu sitter här påen vacker liten gård, med ett retreatcenter som har hållbarhetens alla aspekter. Omställningens alla fasetter. En vacker plats med vackra lokaler, fantastisk vegetarisk mat och redskap ett bidra till att människor hittar en djupare kontakt inom sig själv och i relation till varandra. Att människor växer.

Jag har varit och är duktig. Vansinnigt duktig, envis och uthållig. Då menar jag inte att jag vill vara i en duktighet som bygger på att bli sedd, bekräftad och som kan driva mig till gränslösa insatser där utmattningen lurar. Utan välja den duktigheten som handlar om att följa mitt hjärta och göra det som är sant och rätt för mig. Låta min kreativitet och energi få skapa det som är vackert för mig och som kan bidra till en vacker värld. Där njutning och duktighet, att göra väl, går hand i hand.


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.