- med Liselotte

Lucka 20. Vinterodling

För ett par år sedan så köpte vi ett begagnat bågväxthus på Blocket. Vi köpte in det ihop med våra grannar och har lite samodling där vi jobbar ihop och hjälps åt med både plantor och skörd.

Bågväxthuset är en dröm. Ett underbart rum att komma in i, speciellt under, vår, höst och vinter. Så fort solen tittar fram så blir det en behaglig temperatur som ger en känsla av sommar året runt. Under blåsiga och regniga dagar är det en fröjd att komma in i växthuset och bara njuta av sätta fingrarna i jorden.

I oktober sådde jag min vinterodling. Spenat, ruccola, grönkål, asiatisk kål och vanlig plocksallad. Sedan november har jag kunnat plocka gröna blad till sallad. I december sådde jag nya fröer för att få en tidigt start till våren.

Det är så fantastiskt att kunna ha gröna blad till sallad under hela året. En närodlad sallad som inte har rest långa vägar. För att skydda odlingarna lite extra så har jag monterat upp fiberduk över pallkragarna med hjälp av böjda elektrikerrör. Supersmidigt. Lätt att sätta upp och lätt att plocka ner. Nu ska det bli spännande att se hur snabbt vinterodlingarna och det nysådda kommer igång när vårsolen blir allt mer intensiv.


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.