- med Liselotte

Lucka 19. Biogas

Vi tar hand om allt grönsaksrens från köket. En del går till hönsen, speciellt pumpafröer, brödrester och matrester. Äggskalen är speciellt viktiga att spara och ge till hönsen eftersom hönsen behöver mycket kalk till sin äggtillverkning.

En del av av grönsaksresterna hamnar i vår egen varmkompost och blir till ny näring i odlingarna och en del lägger vi i det bruna sopkärlet. Bruna sopkärlet är en fantastisk och stor satsning på biogastillverkning. Biogasanläggningen tar emot både komposterbart avfall från hushållen och gödsel från lantbruk. Det är verkligen en go känsla att samla avfallet i bruna papperspåsar, lägga i bruna kärlet och veta att det här kommer att bli biogas som jag kan tanka bilen med. Vi har haft biogasbilar i över 15 år nu och är så nöjda, Det har fungerat perfekt och fullt möjligt att göra långresor både i Sverige och Europa. Skön känsla att kunna resa med gott klimatsamvete.


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.