- med Liselotte

Lucka 19. Biogas

December 23, 2018

Vi tar hand om allt grönsaksrens från köket. En del går till hönsen, speciellt pumpafröer, brödrester och matrester. Äggskalen är speciellt viktiga att spara och ge till hönsen eftersom hönsen behöver mycket kalk till sin äggtillverkning.

En del av av grönsaksresterna hamnar i vår egen varmkompost och blir till ny näring i odlingarna och en del lägger vi i det bruna sopkärlet. Bruna sopkärlet är en fantastisk och stor satsning på biogastillverkning. Biogasanläggningen  tar emot både komposterbart avfall från hushållen och gödsel från lantbruk. Det är verkligen en go känsla att samla avfallet i bruna papperspåsar, lägga i bruna kärlet och veta att det här kommer att bli biogas som jag kan tanka bilen med. Vi har haft biogasbilar i över 15 år nu och är så nöjda, Det har fungerat perfekt och fullt möjligt att göra långresor både i Sverige och Europa. Skön känsla att kunna resa med gott klimatsamvete.

Please reload

Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg

April 22, 2020

April 14, 2019

March 4, 2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.