- med Liselotte

Lucka 18. Återbruk

För några dagar sedan träffade jag Marita Pahlén, en god vän sedan många år. Vi har jobbat tillsammans i olika hållbarhetsprojekt och Marita har arbetat i Bryssel under många år som pressekreterare samt jobbat många år på Utbildningsradion.

Vi börjar såklart att prata om hållbarhet och klimat och vad vi kan göra för att sänka våra koldioxidutsläpp. Det Marita i första hand kommer att tänka på är på vår konsumtion och att vi tänker till varje gång vi står inför ett nytt inköp. Behöver jag verkligen detta? Om jag verkligen behöver det, går det att hitta begagnat eller kan jag låna det från grannar eller vänner. Eller är det möjligt att göra ett gemensamt inköp med fler som sänker kostnaden för oss alla och framför allt sänker resursanvändningen och koldioxidutsläppen


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.