- med Liselotte

Lucka 15. Viktigt att vuxna är goda förebilder

Idag satt jag och fikade, på lussebullarna som blev över från Luciafirandet, med dotter Chitra. Vi har våra små jobbmöten då och då. Hon är ett fantastiskt bollplank och stöd för nyhetsbrev och jobb med hemsidan. Vi har inte bara kul ihop utan ramlar hela tiden in i spänstiga samtal. Sedan hon startade på lärarutbildningen så blir det mycket prat om skola, läroplan och samhälle inte minst hållbarhet och klimat. I läroplanen står det väldigt tydligt att eleverna ska vara medvetna och känna till de globala 2030 målen och hur man konkret kan arbeta med återvinning, återbruk och bidra till att sänka koldioxdutsläppen. Vi hamnar i ett resonemang hur viktigt det är att eleverna har många förebilder för att integrera hur vi kan leva hållbart. Det räcker inte med en läroplan och engagerade lärare det behövs förebilder vart än eleverna är. Eftersom barn gör som vi vuxna gör så sker den gröna omställningen sker när vi vuxna är hållbara förebilder.


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.