- med Liselotte

Lucka 14. Lycka växer sig stark i gemenskap.

I kväll är Theodor Lindgren här på Sörby retreatcenter och håller en ljudmeditation för en grupp som går MediYogautbildning. Den 21/12 kommer han tillbaka och leder sin ljudmeditation igen då vi ska fira midvintersolståndet. Efter meditationen gör vi ett knytis på det alla har med sig och gör oss en go kväll med prat och mat. Humanekologin, läran om människans relation till naturen, lyfter fram att vi har tre behovsområden; materiellt, socialt och existentiellt. När vi är i kontakt med dessa tre grundläggande behovsdomäner så ger det oss både harmoni, balans och lycka. I det samhälle som vi utvecklat så har den materiella delen blivit dominant. Vi lägger mycket tid på arbete och konsumtion och har allt mindre tid och ork att vårda våra sociala och existensiella behov. Dessutom så bidrar konsumtion och resor till utsläpp som påverkar klimatet negativt. Den 21/12 firar vi ljuset, dagen börjar bli längre och vi firar att i gemenskapen växer lycka och harmoni.


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.