- med Liselotte

Lucka 9. Omställning i köket

Idag var jag på julmarknad i Okome kvarn för att sälja vår kokbok Omställning i köket. Okome kvarn är ett fantastiskt ställe som jag faktiskt aldrig sett tidigare. Brusande vatten, historiska vingslag och dörrkransförsäljning gav en härlig julkänsla. Vår kokbok Omställning i köket- mat för en vacker värld, är mer än en kokbok. Det är vårt sätt att inspirera både till hur maten kan göra oss lyckligare och hur maten påverkar klimatet. När vi äter mycket grönsaker, frukt och fullkorn så jobbar vår tjocktarm som bäst och signalerar till hjärnan att allt är i balans. Vi känner oss nöjda och tillfreds eftersom tjocktarmen producerar måbrahormonerna när den får rätt käk. För dig som vill veta mer kring detta så läs boken Happy Food. När vi äter mer grönt och mindre kött så bidrar vi samtidigt till lägre koldioxididutsläpp. En stor del av hushållens klimatutsläpp kommer från just köttkonsumtionen som medför långa trandporter av både kraftfoder och djur. Så klimatarbetet kan pågå hemma i ditt kök.


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.