- med Liselotte

Lucka 11. Linoljefärg

Vi håller på med en liten renovering i mangårdshuset på gården där vi har verksamhet för mindre grupper och bed&breakfast. Vi behövde förbättra isoleringen på vinden och ville samtidigt passa på att sätta upp gipsskivor för att få bättre brandsäkerhet. Om några dagar kommer det en grupp som ska äta mat i detta huset så var har lite bråttom.

När vi startade arbetet med att plocka ner taket och sätta upp gipsskivorna så hade vi fantastisk hjälp av farmartjänst och nu återstår tapetsering och målning som vi gör själva. Det är mer tidskrävande än man tror med att sätta upp lister, spackla, slipa och måla. Att måla är både lite frustrerande i att det drar med sig mycket avtäckning, en jobb som går långsamt, är väldigt är pilligt och kladdigt! Att måla är också att meditera, lyssna på en talbok eller radio, fundera och reflektera.

När vi målar så använder vi linoljefärg och har hittat två märken som vi trivs bra med. Wibo färg i Göteborg och Ottosson färg. Wibor färg har en fantastisk kunskap och erfarenhet av vilka färger som både ger ett bra resultat och inte påverkar klimatet negativt. De tillverkar både linsoljefärg och emultionsfärg som används mycket inom byggnadsvård. Linoljefärg, som till skillnad från vattenbaserad alkydfärg som tillverkas från fossil olja, är en naturprodukt som tas fram från olja i linfrö.


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.