- med Liselotte

Lucka 11. Linoljefärg

December 11, 2018

Vi håller på med en liten renovering i mangårdshuset på gården där vi har verksamhet för mindre grupper och bed&breakfast. Vi behövde förbättra isoleringen på vinden och ville samtidigt passa på att sätta upp gipsskivor för att få bättre brandsäkerhet. Om några dagar kommer det en grupp som ska äta mat i detta huset så var har lite bråttom. 

När vi startade arbetet med att plocka ner taket och sätta upp gipsskivorna så hade vi fantastisk hjälp av farmartjänst och nu återstår tapetsering och målning som vi gör själva. Det är mer tidskrävande än man tror med att sätta upp lister, spackla, slipa och måla. Att måla är både lite frustrerande i att det drar med sig mycket avtäckning, en jobb som går långsamt, är väldigt är pilligt och kladdigt! Att måla är också att meditera, lyssna på en talbok eller radio, fundera och reflektera.

När vi målar så använder vi linoljefärg och har hittat två märken som vi trivs bra med. Wibo färg i Göteborg och Ottosson färg. Wibor färg har en fantastisk kunskap och erfarenhet av vilka färger som både ger ett bra resultat och inte påverkar klimatet negativt. De tillverkar både  linsoljefärg och emultionsfärg som används mycket inom byggnadsvård. Linoljefärg, som till skillnad från vattenbaserad alkydfärg som tillverkas från fossil olja, är en naturprodukt som tas fram från olja i linfrö. 

Please reload

Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg

April 22, 2020

April 14, 2019

March 4, 2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.