- med Liselotte

Längtar efter att vara ärlig med hur jag mår


Möter många unga kvinnor som med gråten i halsen kommer på coaching för att livet inte går ihop sig. Det är så mycket tankar i huvudet på samman gång. Det tystnar inte

i hjärnkontoret och det blir ingen bra nattsömn. Ett uttryck som jag hör då och då är ”längtan efter att vara ärlig med hur jag mår.” Vara ärlig med hur jag mår. Jag blir så berörd av dessa ord. Det knyter sig i hela kroppen av sorg över att vi inte ger varandra trygghet och stöd för att kunna uttrycka oss. Tänk att inte hitta någon liten trygg vrå där det är möjligt att kunna vara ärlig med hur man mår. Vila i trygghet, att kunna uttrycka sig fritt. Hur har vi lärt oss att det inte går att vara ärlig med hur man mår? Vad är det som gör att vi behöver skydda oss med tankar om att det inte är möjligt?

Känner hur stark den längtan är. Längtan att släppa på allt, låta det rinna ur mig, låta det flöda. Känner igen det hos mig själv. Att längta men inte våga, inte hitta rätt samman-hang att dela det som händer inom mig. Rädsla för att bli avvisad, rädsla för att bli utskrattad, rädsla för att bli lämnad ensam, rädsla för att ”bli tokig”och bli ”inspärrad” någonstans. Samtidigt finns den där, längtan att spränga begränsningar som vi byggt upp i våra tankar. Längtan finns där att öppna, möta och få kontakt med det som är jag. Mina känslor, mina behov och min essens. Att vara i mitt Point of OK och komma hem till mig. Kunna vila, vila, vila, rensa ut det som fyller mig och fylla på ny livskraft. Vädra och ge plats för nytt!

Den 30 november till 2 december kommer vi på Sörby retreatcenter hålla i en Point of OK-retreat, där du får chansen att vara i kontakt med dig själv och vara med det som är. Det blir ytterligare ett tillfälle för kontakt inåt detta år under vår nyårsretreat Varmt välkommen.

Läs mer om nyårsretrneaten här

Läs mer Point of OK-retreaten här


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.