- med Liselotte

Recept: pumpagratäng


PUMPAGRATÄNG

Det här behöver du till 4 personer

1 stor purjolök

1 medelstor pumpa

1 dl valnötter

2 vitlöksklyftor

1 citron

2 msk tahini

2 dl grädde/mandelgrädde/laktosfri grädde

1 msk torkad mynta

salt, peppar

Så här gör du

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Dela pumpan mitt itu, ta ut kärnorna och skär bort skalet innan den delas i mindre bitar. Lägg pumpan på en plåt med lite olja i botten, strö lite salt över, rör om och sätt in i ugnen ca 15 min. Rensa, skölj och dela purjon i mindre bitar. Lägg den i botten på ett ugnsfast fat.

Gör såsen genom att mixa tahini med citronsaft, rivet citronskal, vitlök, mynta och grädde till en slät sås. Rosta valnötter några minuter i en stekpanna, hacka dem till mindre bitar. Lägg den ugnsbakade pumpan på purjolöken och strö valnötterna ovanpå. Häll såsen över alltihopa och gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills det börjar blir färg.

#pumpa

Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.