- med Liselotte

Recept: pumpagratäng

November 17, 2018

 

 

 

PUMPAGRATÄNG

 

Det här behöver du till 4 personer

 

1 stor purjolök

1 medelstor pumpa

1 dl valnötter

2 vitlöksklyftor

1 citron

2 msk tahini

2 dl grädde/mandelgrädde/laktosfri grädde

1 msk torkad mynta

salt, peppar

 

Så här gör du

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Dela pumpan mitt itu, ta ut kärnorna och skär bort skalet innan den delas i mindre bitar. Lägg pumpan på en plåt med lite olja i botten, strö lite salt över, rör om och sätt in i ugnen ca 15 min. Rensa, skölj och dela purjon i mindre bitar. Lägg den i botten på ett ugnsfast fat. 

Gör såsen genom att mixa tahini med citronsaft, rivet citronskal, vitlök, mynta och grädde till en slät sås. Rosta valnötter några minuter i en stekpanna, hacka dem till mindre bitar. Lägg den ugnsbakade pumpan på purjolöken och strö valnötterna ovanpå. Häll såsen över alltihopa och gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills det börjar blir färg.

 

 

Tags:

Please reload

Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg

April 22, 2020

April 14, 2019

March 4, 2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.