- med Liselotte

Att bidra med att skapa klarhet


  • Det här var värt pengarna, säger retreatgästerna som gör sig i ordning för att bli skjutsade till tåget efter en helg på Sörby retreatcenter.

  • Det känns helt underbart, tryggt och tillitsfullt att få chans att bolla våra tankar med någon som har så mycket erfarenhet. Där vi både kan prata hållbara toalettlösningar, odling, samarbete, och känslor.

Jag visste nog inte hur fantastisk denna helg skulle bli. Visste bara att det var ett par som vill bo här ett par dygn, fåtid utan barnen och som bokat ett par tillfällen för parcoaching. Det visade sig att det var ett ungt par som, med fötterna i myllan, börjat ett omställarliv på en liten gård och som det oftast blir så är det husrenovering, småbarn och längtan att jobba mer hemma på gården som ska uppfyllas på samma gång. Frustration och trötthet kommer som en skugga efter år av kreativitet.

När vi sitter där och pratar såfylls jag av en ofantlig lyckokänsla. Detta är ju helt fantastiskt. Det här är ju en dröm jag haft länge. Att få bidra med att skapa tydlighet, klarhet och inspirera med verktyg just till omställare som är slitna, trötta och nära att bli utmattade. Risken att bli utmattad av att ”rädda jorden” är så stor eftersom det är ett gigantiskt projekt som verkligen inte har något slut. Man blir aldrig färdig och stundtals känns det som man är ensammast i världen med att vilja rädda jorden, kärleken till naturen är så stark att man ibland inte vet var man ska ta vägen.

Det är helt fantastiskt att bli inbjuden till att vara med och ge perspektiv, hopp och framförallt att ge närvaro för att uttrycka sig på ett känslomässigt plan för att rensa ut och ge plats för ny livsenergi. Att ge närvaro för kontakt och möte mellan människor där empati och lyssnande blir huvudkomponenterna. Att bli sedd och hörd i sina behov. Att bidra med att skapa den klarhet som vi alla behöver för att hitta vår kompass. Här vill jag vara.


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.