- med Liselotte

Vi behöver den här katastrofen!


Torkan håller i sig. Alla drabbas, vi också. En ständig oro kring om brunnarna ska sina eller klara sig. Oro för om djuren har bete nog och om det ska finnas foder för hela vintern. Samtidigt så ger bina honung som aldrig förr, bärbuskar och träd dignar av frukt och vi badar i fantastiskt sammetslent vatten.

Vi behöver den här katastrofen för att fatta att det är allvar. Det som är basen i vårt hållbarhetsföretag, att vi inte kan gå utanför naturens givna förutsättningar, blir så fruktansvärt tydligt. Det funkar inte att spy ut koldioxid, slänga plast i havet och konkurrera ut varandra. När skogarna brinner, när korna slaktas ja då blir det äntligen väldigt tydligt. Vi har genom vår livstil rubbat balansen. Kraftiga väderomslag är här nu.

Kvittot på samhällsutvecklingen är ett faktum.

Vi behöver den här katastrofen för att återkoppla till solidaritet och kärlek som kommer inrullande i polska och tyska brandbilar, Människor i andra länder som vill hjälpa oss, helt frivilligt. Den ideella kraften kör i konvoj genom Sverige och blir applåderade. Vi mår väl av att behöva varandra känna stöd från varandra. Vi behöver den icke vinstdrivande kraften som finns hos människor som vill bidra till det goda.

Vi behöver varandra nu!

Sörby retreatcenter bjuder in till samtalskvällar under hösten. Med start den 19/8 kl. 18.00 - 20.00 där vi pratar kring vad som händer inom oss när verkligheten förändras. När klimatförändringarna ger oss kraftiga väderförändringar. Hur ska vi ta hand om den oro och klimatångest som naturligt knackar på? Hur ska vi rusta oss både mentalt och praktiskt för att kunna ställa om och vara mer förberedda på det som händer? Hur kan vi stärka vår kärlek och solidaritet som är smörjmedel i social hållbarhet.Kvällen inleds med meditation. Fika finns att köpa och bra om du föranmäler dig men går också bra med spontanbesök.


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.