- med Liselotte

Grönkålen - trädgårdens drottning nummer 1, fast Brännässlan är kung.

 Grönkålen är verkligen trädgårdens drottning nummer 1,  fast Brännässlan är kung.

Boken, Fleråriga grönsaker, är en gåva för alla permakulturodlare och trädgårdsodlare som vill ha mycket perenna och ätliga växter i sin trädgård. Permakultur är ett sätt att underlätta trädgårdsarbetet. Växterna sköter sig till stor del själva, kommer år efter år, kan skördas under hela året och har, tack vare sin djupa och permanenta rötter, ett högt näringsinnehåll. I boken finns ett stapeldiagram som visar att Brännässla, det vi kallar för ogräs, toppar ligan med höga näringsvärden av Magnesium, Calcium, Fosfor och Magnesium, den har dessutom högsta betyg i vitamin C, vitamin A och protein. Som god tvåa kommer Grönkålen och på tredje plats Lungrot. Nu är ju inte grönkålen perenn men den har en väldigt lång växtperiod. Från juni, när de första bladen är skördefärdiga, går det att skörda hela sommaren/hösten fram till frosten kommer. Låter man plantan stå kvar över vintern så kommer det små nya skott till våren som går att skörda fram till maj.

Please reload

Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg

April 22, 2020

April 14, 2019

March 4, 2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.