- med Liselotte

Att vara duktig

Tidigt lärde jag mig, som så många andra, att vara duktig. Som barn har vi en intuitiv känsla av att avlasta våra föräldrar. Dom ska ju ge oss husrum, mat och omsorg, så om vi anar att dom har det tufft så försöker vi underlätta på olika sätt. Kanske genom att vara duktiga, hjälpa till eller att inte krångla med att behöva deras tid och omsorg. Klara oss själva. För mig blev, besökande släktingars uppskattande kommentarer om hur ”duktiga barn” det fanns i familjen, som en drog. Det blev som mer bränsle till arbetsmaskineriet. Kan fortfarande känna hur det prirrar och rusar i kroppen av bekräftelseruset och att duktigheten blev ett mål i sig. För att få bekräftelse på att vara viktig, behövd, få existera. Duktigheten blev ett mål i sig och drog iväg tillnästan vad som helst. Helt ursinningslöst engagemang bara för att få vara duktig. Idag är det något annat. Duktigheten finns kvar som en resurs, som en kraft att göra väl, göra vackert, göra färdigt, avsluta, fokusera på det jag verkligen själv vill och gillar. Det är framförallt alla år med Zen coaching som har skapat en djupare kontakt i mig själv där jag hittat mitt OK. Mitt, Point of OK. Där bekräftelsen kommer inifrån mig själv, där duktigheten blir min njutning och inte en duktighet som väntar på applåder från ”publiken”

Här får ni några läsvärda artiklar som berört mig de senaste veckorna.

Länkar ETC, Avicii levde i en värld som var fullständigt ohållbar

Länk vetenskapsradion Kampen mot den skadliga stressen

Stressen som pressar dagens unga

Svenska jobb en stressfälla


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.