- med Liselotte

Grön rehab - med naturen som rum


Nu är vårdvalet grön rehabilitering i gång för fullt på retreatcentret och den viktigaste medarbetaren är naturen. När våra hjärnor kollapsat av för mycket intryck att ta hand om så finns naturen där som en accepterande, kärleksfull vän att hänga med. Hjärnan vet så väl om vad doften från mossa, regndroppar, murknande löv och fågelsång är för något. Det sliter inte på hjärnan överhuvudtaget att vara ute. Det är en tusenårig relation som är trygg och ger igenkännande lugn. Hjärnan behöver inte sortera, stänga ute, komma ihåg och hålla ordning på olika tanketrådar.

När hjärnan sköljs igenom av pågående stress så ger det en ”frätande” inverkan på nervtrådarna, dom kryper och blir kortare. Då är det väldigt logiskt att det inte längre finns kontakt mellan nervtrådarna för koncentration, minne och fokusering. Goda nyheter är att när vi vilar och framförallt sover så repareras nervtrådarna och återfår sin förmåga igen. Goda nyheter är också att om du vet någon som är i stressohälsa eller utmattning så tipsa om att alla vårdcentraler kan remittera till Grön rehabilitering på Sörby retreatcenter.


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.