- med Liselotte

Grön rehab - med naturen som rum

December 13, 2017

 

Nu är vårdvalet grön rehabilitering i gång för fullt på retreatcentret och den viktigaste medarbetaren är naturen. När våra hjärnor kollapsat av för mycket intryck att ta hand om så finns naturen där som en accepterande, kärleksfull vän att hänga med. Hjärnan vet så väl om vad doften från mossa, regndroppar, murknande löv och fågelsång är för något. Det sliter inte på hjärnan överhuvudtaget att vara ute. Det är en tusenårig relation som är trygg och ger igenkännande lugn. Hjärnan behöver inte sortera, stänga ute, komma ihåg och hålla ordning på olika tanketrådar. 

 

När hjärnan sköljs igenom av pågående stress så ger det en ”frätande” inverkan på nervtrådarna, dom kryper och blir kortare. Då är det väldigt logiskt att det inte längre finns kontakt mellan nervtrådarna för koncentration, minne och fokusering. Goda nyheter är att när vi vilar och framförallt sover så repareras nervtrådarna och återfår sin förmåga igen. Goda nyheter är också att om du vet någon som är i stressohälsa eller utmattning så tipsa om att alla vårdcentraler kan remittera till Grön rehabilitering på Sörby retreatcenter.

Please reload

Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg

April 22, 2020

April 14, 2019

March 4, 2019

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.