- med Liselotte

Behov är vår bästa vän


Behov är vår bästa vän för balans samtidigt som de kan ge obalans. Bidra är ett av våra mest angelägna behov. Bidra till att andra har det bra. Bidra till fred, lugn, välbefinnande, enkelhet, flyt och balans. Det är en stark och vacker kraft inom oss som ligger på ett intuitivt plan. Innan vi hinner blinka så har vi uppfattat andras omötta behov och börjar märka hur stress och frustration tar över. Ofta är vi beredda att bidra utan att hinna reflektera över vad som är vad.

I ett samhälle där den ekonomiska tillväxtkulturen får fritt spelrum växer andra brister fram. Behovet av kontakt, möten, närhet, skratt, vila, lugn, reflektion, sårbarhet, existentiellt djup. I våra dagliga möten så finns alla dessa omötta behov och vi uppfattar dom väldigt subtilt. Vi vill bidra och gör vad vi kan för att möta andra. Det kan visa sig i form av att vi tar på oss uppdrag som vi egentligen inte vill ha, erbjuder oss det vi egentligen inte vill erbjuda och i förlängningen förlorar oss själva.

Viljan och kärleken att bidra är så oerhört vacker och viktig för ett välfungerande socialt samhälle. Den kan också leda oss rakt in i utmattning om vi inte lär känna var gränsen går mellan dig och mig. Dina behov och mina behov.


Skärmavbild 2017-10-05 kl. 13.24.55.png
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.