MediYoga i Sörby

Djup långsam andning i kontakt med kroppen är den i särklass bästa vägen för att lämna hjärnans alla tankar som bygger upp stress. Det är inte så enkelt att stänga av hjärnan som har en fantastisk kapacitet att konstruera tankar om problem, dåtid, framtid, borde måsten och värderingar oss själva och andra. För att komma ur adrenalinruset och stresspåslaget så är andningen en pålitlig vän som vi alltid har med oss var vi än är. I MediYoga är andningen en grundläggande del som gör att vi tränar upp vår lungkapacitet, syresätter blodet vilket gör att kroppens alla delar får mer syre, samt ger våra inre organ en välgörande massage.

 

MediYoga är ett yogapass som skapar både emotionell, fysisk och mental balans inom dig. Passet består av djupt kontakt inåt, meditation, vila och mjuka rörelser som kan göras på stol eller matta. Du behöver inga förkunskaper och är ett gott stöd för dig som vill vara steget före utmattning och förebygga att stressen ger ohälsa.

 

MediYoga är en terapeutisk yogaform för den svenska hälso- och sjukvården som utgår från en tydlig struktur där kvalitetssäkring och patientsäkerhet är centralt. Träningen utgår från recept av integrerade delar, andning, mentala tekniker, fysiska rörelser, avslappning och meditation som doseras utifrån klientens nivå. MediYoga verkar genom att stärka läkande resurser och odla de salutogena egenskaperna hos utövaren.

 

Sedan 1997 har MediYoga medverkat i 90% av den vetenskapliga forskningen på yoga i Sverige.

 

MediYoga i Sörby håller två olika typer av klasser. 

Inre ro. En klass på torsdagar för dig som nosat på utmattning eller vill vara steget före. Programmet är utformat för att ge inre ro som stärker den mentala balansen och ger verktyg som du kan använda varje dag för att vara i kontakt med ditt behov av återhämtning.

Möt veckan i balans.

 

En klass på söndag kväll för dig som vill se om din balans, varva ner efter helgen och vara i kontakt med ditt inre ledarskap för den kommande veckan. Hitta hem till dig.

Du hittar till höstens kurser här

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.