03 Oct 2019

Med NVC har våra liv blivit betydligt enklare. Mindre bråk, mindre självkritik och mer kontakt, samskapande och balans i livet. Vi vill gärna sprida detta till fler och bjuder in till grundkurs och fördjupningskurs under hösten.
Nonviolent Communication, NVC, är ett stöd för att kommunicera på ett sätt som underlättar att vi förstår varandra. Ett verktyg för att komma runt låsningar, gå ur konflikter och stärka den empa- tiska energin inom oss och mellan oss. Det är också ett utforskande kring självkritik, stress och längtan efter mer värme, kärlek och kontakt i livet.

Grundkursen 4-6/10 ger dig grundläggande teori i NVC som tydliggör skillnaden mellan ett kri- tiskt och ett empatiskt förhållningssätt. Du får också många möjlighet att träna praktiskt utifrån där du befinner dig. NVC ger en förändring på djupet och behöver integreras under tid med trä- ningsmöjligheter.

Fortsättningskursen 15-17/11 är just ett sådan träningsmöjlighet som hjälper dig vidare i din personliga utveckling. Vi inleder lördag och söndag med MediYoga innan frukost. Vi kommer att vara både inomhus och ute i naturen.

Plats: Sörby retreatcenter
Tid: Grundkurs 4-6/10 och fördjupningskurs 15-17/11 startar kl. 18.00 på fredagen med middag, avslutas ca 15.00 på söndagen.
Praktiskt: Du har med dig egna lakan och kläder för yoga och utomhus.
Kostnad: Retreat inkl. mat och boende 4 500 kr/person och tillfälle.
Ledare: Liselotte Bergenzaun Abel, leg psykoterapeut, mediyogalärare, cert. NVC-tränare och coach i Zen Coaching Anna Widell, NVC- tränare, handledare och utbildare
Anmälan: senast 15/9, anmälan är bindande - till liselotte@sorbyretreatcenter.com

 

Early birdpris innan 15/8, 3 900 kr, gäller även för- djupningskursen

Mer om NVC och Mediyoga.
NVC, Nonviolent Communication, grundat av Marshall Rosenberg, fokuserar på att vara i närvaro/ kontakt med känslor, behov, ärlighet och empati. MediYoga, grundat av Göran Boll, är en mjuk, meditativ yoga som stärker den mentala balansen och kontakten inåt.

Vegetarisk matlagningskurs - antiflammatorisk matlagning

08 Nov 2019

                                                  VEGETARISK MATLAGNING  

                                                    antiinflammatorisk kost

                                                       9/11,kl 9.00- 14.00

 

Varmt välkommen påen vegetarisk matlagningsdag med tema antiinflammatorisk kost. Uma, som lagat vegetarisk påmånga olika kursgårdar i hela världen, speciellt påÄngsbacka,är dagens kock och tillsammans med henne vaknar passionen för vegetarisk matlagning och speciellt för antiinflammatorisk kost. Här får sinnet leka med ekologiska råvaror och skapa goda, gröna rätter som kan bli en del i din vardag.

 

Varför antiinflammatorisk kost? 

Antiinflammatorisk kost är nyckeln till ett långt liv. Nurses health study,drar slutsatsen att vitt socker, vitt mjöl, raffinerade fetter och mycket rött kött leder till inflammationer i kroppen som i sin tur kan ge cancersjukdomar och depressioner. Goda nyheter är att vi kan göra någotåt det. Vi kan stärka immunförsvaret och motverka inflammationer genom vad vi stoppar i munnen. Fullkorn, frukt, grönt, baljväxter, örter, kryddväxter, olivolja och olika nötter varje dag stärker kroppens förmåga att ståemot inflammationer.

Dessutom gör denna kost oss glada eftersom hela tarmsystemet mår väl, ger kroppen en god balans som ökar produktionen av ”måbra hormoner.”

 

Tid: Välkommen den 9/11  kl. 9.00 - 14.00

Plats: Sörby retreatcenter

Kursledare: Uma Linn Isabella Lundholm

Kostnad: 750 för hela dagen inkl. mat och recept.


Anmälan som är bindande:kontakt@sorbyretreatcenter.com

Årsgrupp i NVC

05 Dec 2019

Årsgrupp i NVC
för sig som vill fördjupa, träna eller certifiera dig

I december startar vi en grupp för dig som söker träningsmöjligheter ihop med andra som också vill utvecklas personligen med stöd av NVC. Vi vänder oss både till dig som har planer på att certifiera dig och till dig som vill fördjupa din färdighet och göra NVC mer användbart i vardagen.

Vid varje träff varvar vi teori och den träning som du mest efterfrågar. Vi kommer att vara både inomhus och ute i naturen.
På lördag och söndag morgon startar vi dagen med MediYoga.
 

Plats: Sörby retreatcenter
Tid: 6-8/12, startar kl. 18.00 på fredagen med middag, avslutas ca 15.00 på söndagen.Praktiskt: Du har med dig egna lakan och kläder för yoga och utomhus.
Kostnad: för helgen inkl. mat och boende 4 500 kr/person och tillfälle.
Ledare: Liselotte Bergenzaun Abel, leg psykoterapeut, mediyogalärare, cert. NVC-tränare och coach i Zen Coaching
Anmälan: senast 15/9, anmälan är bindande. Early birdpris innan 15/8, 3 900 kr, gäller även för- djupningskursen

Mer om NVC och Mediyoga.
NVC, Nonviolent Communication, grundat av Marshall Rosenberg, fokuserar på att vara i närvaro/ kontakt med känslor, behov, ärlighet och empati. MediYoga, grundat av Göran Boll, är en mjuk, meditativ yoga som stärker den mentala balansen och kontakten inåt.

Vegetarisk matlagningskurs - grönare julmat

14 Dec 2019

Grönare julmat

15/12 kl 9.00- 14.00

Smaker, färger, kryddiga dofter blandas i en kreativt matglädje när Uma Myhr gästar köket på Sörby retreatcenter. Uma, som lagat vegetarisk på många olika kursgårdar i hela världen och speciellt på Ängsbacka, har en fantastisk passion för att inspirera i vegetarisk matlagning. Här får sinnet leka med ekologiska råvaror och skapa goda, gröna julinspirerade rätter som kan göra julbordet lite grönare.

Släpp loss bland saffran, apelsin, grönkål, rödkål, rödbetor, russin och mycket mer och låt dig hitta din egen skaparkraft i köket.

Tid: Välkommen den 15/12 kl. 9.00 - 14.00

Plats: Sörby retreatcenter
Kostnad: 750 för hela dagen inkl. mat och recept.
Anmälan som är bindande: kontakt@sorbyretreatcenter.com

Please reload

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.