Föreläsningar

med Liselotte B. Abel

Föreläsare:

Liselotte Bergenzaun Abel

trädgårdsterapeut, leg psykoterapeut,

Certified Coach in the Zen Coaching Network

Kontaktliselotte@sorbyretreatcneter.com, 073 7080029

Föreläsningstid: Ca 2 timmar och det går att anpassa föreläsningens längd utifrån era önskemål.

Ersättning: Författarförbundets rekommendation är 6 000 kr/föreläsning och för föreningar 3 000 kr/föreläsning

Inre ro (av) i naturen 

Grön rehabilitering

Det har visat sig, inom aktuell forskning, att naturen är den bästa platsen för att vila hjärnan. Förebygga stress och läka vid utmattning. Vad är det naturen gör med oss där ute i klorofyllet?

Kan det verkligen hjälpa att vara i skog och mark? Vad är det som händer med oss när stressen tar över?

Vid årsskifte 2018 startade Region Halland ett nytt vårdval och skrev avtal med fem gårdar i Halland som idag erbjuder grön rehabilitering. En föreläsning om naturens förmåga att läka kropp och själ samt en inblick i grön rehabilitering som medicin vid stressohälsa.

Work&Life Balance

Vara steget före stressohälsa och utmattning

En skruvdragare ställer vi i laddningsfacket och tar en fika

men hur laddar vi hjärnan när det är fullt pådrag dygnet runt?

Många människor idag, är rädda för att bli utmattade. Pressen i dagens samhälle är hög och sjukskrivningstalen för utmattning ökar så det finns all anledning till oro. Framförallt är det viktigt och angeläget att göra sig medveten om vad som bidrar till att vara steget för ohälsa. Se på sin livssituation ur ett helhetsperspektiv och se vilka resurser vi har för att hitta balansen mellan den kreativa delen inom oss som vill jobba på, ta mycket ansvar, vara duktiga och bidra till andras välbefinnande och den andra delen som signalerar egentid och vila. En föreläsning om att vi gemensamt behöver utveckla sociala normer som ger oss en förebyggande struktur för att vila hjärnan i tid.

Omställning i köket

Mat för en vacker värld

På Sörby retreacenter har vi ofta fått frågan:

  • Kan man få receptet, det var ju så gott? 

  • Har ni aldrig tänkt på att ge ut en kokbok?

 

Svaret på det är ju att det har vi gjort och det under ganska lång tid. Vi har väntat på att få tiden för att skriva, vänta in årstider och hitta de bästa bilderna. Nu är den klar. Vår kokbok Omställning i köket som är ett avtryck av oss. Hur vi tänker om livet och hur olika människor som kommit in i vårt kök har influerat och bidragit med så mycket kompetens och kreativitet. Framförallt vill vi berätta om hur stor betydelse det har vad du stoppar i munnen. För din egen hälsa och för planetens överlevnad. Visste du att en tredjedel av hushållets klimatpåverkan kommer från maten och största delen av utsläppen kommer från konsumtionen av animaliska livsmedel som kött, fisk, ägg och mejeriprodukter. 

Omställning i köket är att genom maten bidra till en vacker planet för många generationer framåt.
Vill du köpa boken, kan du göra det här.

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.