April 22, 2020

Vi är i byggtagen. På gården där vi bor, kommer vi ge mer tid till självförsörjning och behöver bra och ändamålsenliga lokaler för mustning, slungning av honung och för att förädla våra trädgårdsprodukter. 

Som varje gång vi ska bygga, så kommer frågan om materialval upp. Vad som är det mest hållbara och det bästa att välja. Denna gång har vi blivit nyfikna på cellglas som isolering i golvet.

Cellglas är ett fantastisk lätt material, som mest består av luft. Vi tänker att lägga ett lager cellglas ovanpå väl packad makadam innan vi gjuter ett tunt lager betong som ytlager.

Cellglas består av återvunnet glasma...

April 22, 2020

Gör egen bivaxsalva

Har nog aldrig tvätta händerna så ofta, så länge och så omsorgsfullt som nu. Varenda Coronavirus ska spolas bort. Det som också spolas bort är hudens egen återfettning och händerna blir så torra. Speciellt nu på våren när det är mycket trädgårdsarbete med händerna i jorden. Jag har testat olika sorters krämer, salvor och oljor och det som hjälper bäst på mina torra nariga händer, är bivaxsalva. Lätt att göra själv och så fort den är slut så är det bara att göra ny. Min favoritdoft på handsalvan är lavendel, luktar fantastiskt och ger lite extra ro på kvällen.

Så här gör jag:

1. Börja med...

April 5, 2020

En av de positiva fördelarna med Coronavåren är att jag fått mycket mer tid för trädgårdsarbete. I takt med att grupper avbokar sina retreater på centret och en självvald hemkarantän, så kan jag med full kraft fullständigt försvinna in i roliga trädgårdsprojekt. Ta tag i eftersatta områden, anlägga nya och framförallt göra väl, noga och jobba i väldigt lugnt tempo med långa fikaraster.

Dagens projekt har varit att göra egen jord. Eller rättare sagt, vara steget före, och göra jord för nästa odlingssäsong och slippa köpa planteringsjord.

I ett skuggigt hörn av trädgården hittade jag platsen för jordkomposten...

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Om du funderar på något, skriv gärna till oss.